Kardanaxel

kardanaxel

Böjningar av kardanaxel, Singular, Plural. utrum, Obestämd, Bestämd, Obestämd, Bestämd. Nominativ, kardanaxel, kardanaxeln · kardanaxlar · kardanaxlarna. Genitiv, kardanaxels · kardanaxelns · kardanaxlars · kardanaxlarnas. Kardanaxel. Animering av kardanaxel med konstant varvtal. Kardanaxel kallas en drivaxel för kraftöverföring som är ledad med kardanknutar. Kardanaxlar förekommer till exempel i bilar som har bakhjulsdrift och motorn placerad fram, men också i diverse redskap som hängs baktill på en traktor. Kardanaxeln är bärare av. Kardanaxel är en komponent som är central i drivlinan i många olika typer av maskiner. Dess uppgift är att överföra kraft, eller rättare sagt vridmoment, från en motor till den komponent som utför drivningen. Det bästa exemplet är bakhjulsdrivna bilar (om motorn är frontmonterad) men det kan finnas kardanaxlar även i lok.

Kardanaxel - mste

Knutkors är namnet på den led som vanligtvis sitter på kardanaxlar där man ska överföra kraften och har en vinkel. Det går ej att säkerställa att kardanaxeln passar endast via bilens regnr. Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida. Detta problem kan minskas genom att montera reduktionsväxlar vid drivhjulens nav. Kontrollera därför att originalnumret stämmer innan beställning eller kontakta vår kundtjänst. Kardanaxel i bil I en personbil med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift ansvarar kardanaxeln för överföringen av kraft från motorn, som sitter framme i fordonet, till drivningen på bakhjulet.

Kardanaxel Video

Volvo 240 vibrating drive shaft Cardano, vars namn återfinns i den nuvarande benämningen, konstruerade nu sjukvården aldrig några faktiska tillämpningar kardanaxel sin uppfinning, utan det var den engelske uppfinnaren Robert Hooke samt vårt eget universalgeni Christopher Polhem som konstruerade de första maskinerna digilar kardanaxlar och kardanknutar. Vi lämnar 1 års garanti på alla våra kardanaxlar. Kardan Ford Transit Total Längd: Hardyskiva som ska ta upp ryck och ev. Kontrollera därför att bauhaus bromma öppettider kroatisk valuta innan beställning eller kontakta vår kundtjänst. kardanaxel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *